Veszettség

Tisztelt szakértő!

Kertse házban élünk. Van egy kutyusunk A kutya az udvaron van. Tegnap délután az udvaron játszott a kutya a két kicsi gyerekemmel, mikor egy idegen kutya jött be az udvarra. Kutyánk elkergette. Harapást nem láttunk köztük, csak szagolták, talán megérintették egymást. Az eset után a kutyánk tovább játszott a gyerekekkel.

A kérdésem az lenne, hogy, ha a betévedt idegen kutya veszett volt, a gyerekek, akik ugyan az idegen kutyához nem nyúltak, de a miénkhez igen, simogatták stb. ők is elkaphatták a betegséget?   Ön szerint aggódnom kell?

Talán butaságnak tűnik a kérdésem, kérem ezért az elnézését!

Tisztelettel. Aggodó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza veszettség témában

Kedves Kérdező!

Fontos, hogy a kutyájuk be van e oltva veszettség ellen, ez a kérdésétől függetlenül is nagyon fontos.

A veszettség akkor veszélyes, ha harapás által vagy sérült bőr felszínére jut a kórokozó, mivel ilyen nem történt így úgy gondolom nincs okuk aggódni.

 Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 19., 09:37; Megválaszolva: 2009. június 19., 09:37
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?