• Kullancs elleni védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Lányom egy kullancsot szedett ki a lábából 3 nappal ezelőtt, majd másnap elment a háziorvosához, aki kullancs elleni védőoltásról adott receptet neki és javasolta, hogy sebésszel nézesse meg a csípés helyét. A sebész azt mondta, nincs neki tenni valója vele, nézesse meg bőrgyógyásszal. A bőrgyógyászhoz már nem ment el, viszont kiváltotta védőoltást és már az elsőt be is adták a háziorvosnál. Kérdésem az lenne, hogy nem okozhat-e ez problémát közvetlen a csipést követő pár napon belül? A csipés helye kissé duzzadt, a szúnyogcsípés utáni állopotnak megfelelő kinézete van. Aggódva várom válaszát, remélve, hogy nem kővettünk el ezzel az oltás beadással hibát. Tisztelettel: Hernesz Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a kullancs témában

        Kedves Kérdező!

        A kullancscsípés után közvetlen beadott védőoltás a tapasztalatok és a módszertani levél szerint a betegség kialakulását nem akadályozza meg viszont sajnos ha a kullancs betegséget okozott úgy ennek a kórokozónak a kimutatását nehezítheti. Javaslom, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Lyme ambulanciával, hogy ott mit javasolnak a telefonszámuk: 06/1-329-3898 illetve 06/30-934-9956.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-13 22:55:44; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: