• Kullancs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Börzsönybe voltunk a lányomal táborba, kulancs ment bele haza hoztuk egy tiszta üvegbe a kulancsot, érdemes el küldeni valahová , hogy nem-e fertőzött. A lányom be van oltva agyhártya elleni inekcióval. Üdvözlettel egy aggodo anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a kullancs témában

        Kedves Kérdező!

        Bár Budapesten a Lyme ambulancián van lehetőség a kullancs vizsgálatára, de nem javasolják ennek elvégzését, mivel félrevezető. Több alkalommal előfordult, hogy a kullancsból nem tudtak kimutatni kórokozót, de a betegség kijött az emberen és ugyanakkor azt is észlelték, hogy a kullancsból kimutatták a Lyme-kór kórokozóját, de azt a páciens szerencsére nem kapta meg. Inkább azt javaslom, hogy menjenek el háziorvosukhoz, figyeljék a kislány bőrét, hogy nem jönnek e ki rajta vörös foltok stb. Antibiotikum adást sem javasolnak ilyen korán, mert azt a kórokozó túlélheti és a későbbi diagnózist zavarja.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-13 22:57:30; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: