HIV teszt

Tisztelt Dr.Gócs Viktor!
Kérdésem a következő lenne: Az elmúlt hónap elején csináltattam egy HIV szűrővizsgálatot, melynek eredménye (hála Istennek) negatív lett. De az ablakperiódusról olvasván bogarat ültettem a saját fülembe, hogy vajon megbízható-e úgy a teszt eredménye, hogy a kétséges nemi kapcsolat 5 és fél hónappal a teszt előtt történt? Tehát megnyugodhatok-e a teszt negativitását illetően ennyi idő elmúltával? (ELISA típusú tesztről van szó)
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a HIV teszt témában

Kedves Kérdező!

Nagy valószínűséggel megnyugodhat, de ha kétségei vannak, 2 hónap múlva ismételje meg a tesztet, annak az eredménye már biztonsággal elfogadható.
 

Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

Kérdés: 2009. június 09., 11:41; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:20
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt
Megfertőződhettem veszettséggel?
COVID 19 fertőzés