Ajakherpesz tovább terjedése a nemi szervekre

Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem az lenne, hogy az ajakherpesz továbbterjedhet-e a nemiszervekre, ha az nincs kiújulva, tehát ha az ajkakon nincs semmi, mint általában. Azt vettem észre, hogy a herpeszem sós ételektől jön elő, amit meg tudok előzni azzal, ha az étkezés után megmosom a szám. Elég rég jött már ki, szerencsére, próbálok odafigyelni rá. Olvastam cikkükben, hogy az ajakherpesz típus átterjedhet (feltételes módban) a nemiszervekre, de arról nem találtam egyértelmű utalást, hogy a betegség inaktivitása (tünetmentesség, nincs seb, semmi a betegségre utaló jel) esetén mi történik-történhet. Arra lennék kíváncsi, hogy ilyen szempontból veszélytelen-e az orális szex, tehát, hogy az ajakherpesz inaktivitása alatt gyakorolható-e, és nem terjed-e át a száj (ak) ról a nemiszervekre? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza herpesz témában

Kedves Kérdező!

Elvileg tünetmentes esetben csak nagyon kis százalékban van vírusürítés, így nyugodtan kerülhet sor orális szexre.

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 08., 21:32; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:14
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció