Hepatitis B

Kedves Szakértő! A kérdésem a következő lenne. 18 hetes terhes vagyok, ma jött meg a HBsAg eredményem, ami sajnos pozitív lett. Sok mindent utána olvastam, az orvosom azt mondta, vsz. a férjem is fertőzött. Van már egy másfél éves kisfiunk. Ön szerint van esélye, hogy fertőzött lett? Beoltassuk? Nekem nagy a veszély, hogy ebből nagyobb baj lesz? Az értékem: HBsAg 0, 840 IU/mL. A labor nem fűzött hozzá megjegyzést. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza haepatits B témában

Tisztelt Kérdező!

Ön részletesebb kivizsgálásra, állapotfelmérésre szorul a területileg illetékes májszakrendelésen (hepatológia) . A további eredmények utalhatnak arra, hogy mire lehet számítani a későbbiekben és milyen valószínűséggel. A születendő gyermek megvédhető a szülés után közvetlenül adott specifikus ellenanyag és aktív védőoltás kombinációjával. A férjének volt esélye elkapni vagy átadni a vírust, hiszen az vérrel és szexuális érintkezéssel terjed. Mielőbb meg kell őt vizsgálni és ha negatív, beoltani. A kisfiánál ugyanez a helyzet. Szoros családi kontaktus miatt elkaphatta, vagy akár már megszületéskor, hiszen nem ismert, hogy Ön mióta fertőzött. Amennyiben negatív, mielőbb be kell oltani.

Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

Kérdés: 2009. május 13., 15:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:40
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
PostCovid véreredmény eltérés
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés