• Epstein bar vírus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!

        19 éves vagyok, mikor 16 éves voltam a jobb hónaljamban volt egy csomó begyulladva, mintát is vettek belőle és meg kellett műteni, a műtétnél nem csak ezt a csomót hanem a nyirokcsomómat is ki kellett veni. A vérvizsgálat azt mutatta, hogy Epstein barr vírusom van, ez tulajdonképpen mit jelent? Utána nem sokkal a bal hónaljamban is megjelent egy csomó, de mikor orvoshoz fordultam vele azt mondták, hogy ne foglalkozzak vele. Mindig érzem ezt a csomót de legjobban akkor mikor menstruálok.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó-megnagyobbodás témában

        Kedves Kérdező!

        Ha új nyirokcsomó jelentkezik, mindig meg kell mutatni orvosnak. Ha teendőt nem tartanak szükségesnek, akkor figyelni kell és növekedés vagy fájdalom esetén kontroll vizsgálatot végezni. Ha visszatérően fájdalmas és zavaró az elváltozás, érdemes újabb vizsgálatokat végezni az ok kiderítésére. Ezek része lehet az eltávolítás is, ami megnyugtató lehet és a problémát is megoldja.

         

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 11:54:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: