A condyloma kiújulhat a kezelések után?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Tavaly diagnosztizáltak nálam condylomát, amit condylin-oldattal kezeltem is. A párom is megvizsgáltatta magát és neki is ugyanezt írták fel. Eddig úgy tűnt, sikeres volt a kezelésünk. Most azonban a párom péniszének tövénél lapos kis korongok jelentek meg. Ez a condyloma kiújulása lehet? Ha igen, akkor nálam is újra ki fognak jönni a szemölcsök?

A másik kérdésem az lenne, hogy lézeres úton hol lehet eltávolítani ezeket? Az interneten kutakodtam már ebben a témában, de csak magánklinikákat találtam. A TB ezt nem támogatja? A lézeres megoldás végleges?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Kern Henrietta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a condyloma témában

Kedves Henrietta!

Igen, condylomás szemölcsök lehetnek, és emiatt Önnél is kiújulhatnak a tünetek. A lézeres eltávolítást a TB nem támogatja, ezért csak magánrendeléseken lehet igénybe venni. A lézeres megoldás csak a látható condylomákat távolítja el, ezt követően is kiújulhatnak a szemölcsök.

 

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. május 14., 08:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:18
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Együttalvás Covid ...
Hpv. Condyline használata alatti szex.
COVID utáni izomfájdalom
*Sürgős* Kutya harapás, Mennyire...
Hpv szájüregi