HPV lehet a páromnál is?

Tisztelt Doktornő/úr!

Párommal 1 éve vagyunk együtt, kb. 2 hónapja gombás fertőzéssel kezeltek mindkettőnket, neki ezzel egy időben 2 piros folt jelent meg a makkján (kis lapos hólyagokhoz tudnám hasonlítani leginkább) . Jelenleg a második kenőccsel keni, gyakorlatilag eredménytelenül, mert teljesen nem tűnnek el, csak halványodnak, ezen a héten megy vissza a bőrgyógyászatra, ahol nekem kicsit kísérletező természetnek tűnik az orvos. A kérdésem lényege: én HPV fertőzött vagyok (egyelőre tipizálás előtt) , de semmilyen tünetet nem okozott nálam eddig a vírus, rendszeres ellenőrzésre járok. Van rá valami esély, hogy ez okozza a párom tüneteit, vagy inkább a gomba a hibás? Valamint egy sima bőrgyógyászati szűrés során férfiaknál a HPV-t is nézik, vagy azt külön vizsgálatban kell kérni?

Előre is köszönöm válaszát!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza nemi fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Ha gomba ellenes kezelésre nem javul a párja tünete, akkor ne kezelje semmivel, és 1 hét múlva keressen fel STD szakrendelést. HPV is okozhatja a tüneteket, melyet Ön átadhatott a párjának tünetmentesen. Férfiaknál a HPV vizsgálatért fizetni kell.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. május 09., 19:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:17
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Nőnél tünetmentes STD fertőzés
Tisztelt Doktornő/doktor úr! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz: Szexuális együttlét után a péniszemen a bőr állaga megváltozik, már...
Fehér foltok a péniszen
Üdvözlöm! szeretném a segítségüket kérni. Kb 2 hete egy kis fekélyszerű seb jelentkezett a fitymán és körülötte fehér száraz foltok. A seb...
Könnyűvér
Tisztelt Cím! Azt szeretném kérdezni hogy ha én intim kapcsolatba kerülök egy könnyűvérű nővel aki vállal gumi nélkui anált meg orált, de...
gyulladás vagy fertőzés

Tisztelt Doktor Úr!

 

33 éves férfi vagyok.néhány napja (kb 4-5) a makkomon, a húgycsőnyílás körül nagyon enyhe...

Hatásos kezelés?

Tisztelt Doktor Úr/Asszony!

Párommal voltunk STD szakrendelésen, ahol megállapították, hogy vizeletünkben Ureaplasma...