• HPV lehet a páromnál is?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Párommal 1 éve vagyunk együtt, kb. 2 hónapja gombás fertőzéssel kezeltek mindkettőnket, neki ezzel egy időben 2 piros folt jelent meg a makkján (kis lapos hólyagokhoz tudnám hasonlítani leginkább). Jelenleg a második kenőccsel keni, gyakorlatilag eredménytelenül, mert teljesen nem tűnnek el, csak halványodnak, ezen a héten megy vissza a bőrgyógyászatra, ahol nekem kicsit kísérletező természetnek tűnik az orvos. A kérdésem lényege: én HPV fertőzött vagyok (egyelőre tipizálás előtt), de semmilyen tünetet nem okozott nálam eddig a vírus, rendszeres ellenőrzésre járok. Van rá valami esély, hogy ez okozza a párom tüneteit, vagy inkább a gomba a hibás? Valamint egy sima bőrgyógyászati szűrés során férfiaknál a HPV-t is nézik, vagy azt külön vizsgálatban kell kérni?

        Előre is köszönöm válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        Ha gomba ellenes kezelésre nem javul a párja tünete, akkor ne kezelje semmivel, és 1 hét múlva keressen fel STD szakrendelést. HPV is okozhatja a tüneteket, melyet Ön átadhatott a párjának tünetmentesen. Férfiaknál a HPV vizsgálatért fizetni kell.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 19:35:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot