• Herpesz és a gumóvszer használata

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr

        1 hete múlt el a nemi herpeszem, ami most jelentkezett először.Nekem normál nemi herpeszem volt, nem a genitatalis gennyesedős fajta.

        Kérdésem az lenne, hogy ha valakinek éppen semmi tünete nincsen mondjuk már évek óta, akkor is fertőződik a partner? Tehát minden esetben kell gumióvszert használni? Mert akkor így nem tudom hogy majd később hogyan lehet gyerekem, ha ez valóban így van és mindig kell védekezni.

        köszönöm a választ

         

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Kedves Herpeszes!

        Olyan nincs, hogy sima nemi és gennyes genitális, mert csak egy fajta van: a nemi területekre terjedő herpesz. Tehát magának is ez van. A másik, hogy akkor fertőz, amikor jönnek elő a hólyagok és fáj a nemi szerve, illetve akkor amikor a hólyagok ott vannak. Máskor nem. Tehát nem kell félnie a gyermekvállalástól és a szextől sem, mert elvileg, ha ügyesek akkor nem fertőzik meg egymást, és persze maga sem a gyermekét.

         

        Kedves Kérdező!

        Nem kell minden esetben gumióvszert használni, a genitalis herpesz inkább a tünetek megjelenése előtt és után néhány napig fertőz. Inkább a terhesség alatt kell gumióvszerrel védekezni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 19:25:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot