• Genitális

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

        A HSV-2-ről tenném fel a kérdéseim? Létezik hasonló tünetekkel jelenkező betegség? Ha van melyek azok?Nőknél a hüvelyben, férfiaknál a húgycsőben is jelentkezhet, vagy afelé is terjedhet? Veszélyt jelent a belsőszervekre?Az előfordulhat hogy a hüvelyben volt jelen elösször majd azt a hüvelyváladék terjesztette el? Olvastam hogy a láz az egyik tünet. Mennyire jellemző hogy esetleg évekig lappangott bennem és a láz volt a kiváltó ok! Nőgyógyász felismeri egyértelműen hogy mivel van dolga? Vagy biztosat csak nemigyógyász mondhat?

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a HSV vírus témában

        Kedves Kérdező!

         A HSV-1 vírus is hasonló hólyagokat okoznak. Szifilisz esetén általában egy nagyobb kemény fekély alakul ki. Gombás fertőzés is okozhat hámhiányokat a nemi szerveken. A HSV inkább a bőröt betegíti meg, a nyálkahártyákat nem. A HSV fertőzés nem terjed a belső szervekre, csecsemőkorban ill. nagyon legyengült immunrendszer esetén okozhat sepsist és ezáltal megbetegítheti a belső szerveket. Az elsődleges fertőzés lázzal jár, a visszatérő betegséget pedig lázas állapot provokálhatja. A nőgyógyászoknak is fel kell issmerni a betegséget!

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-25 23:07:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés