• Melyik kullancs elleni védőoltást válasszam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő/doktor úr!

        Szeretném beadatni kisfiamnak a kullancs elleni védőoltást, s doktornőm két félét ajánlott fel, melyek közül nekem kéne választanom, hogy melyik legyen. Utána néztem az interneten, s az FSME Immun - Inject és az Encepur nevű oltásokat találtam, valószínű, ez az a kettő. Azon kívűl, hogy az egyik háromszor olyan drága mint a másik, mi a különbség? ön melyiket javasolná?

        Válaszát előre is köszönöm, sokat segített!

        Tisztelettel,   Kriszta

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a kullancs elleni védőoltás témában

        Kedves Kérdező!

        Mind két oltóanyagot jónak tartom, mellékhatásokat egyik esetében sem tapasztaltam és szövődményeket sem. Akármelyiket választja is azt javaslom, hogy előre írassa fel orvosukkal mind a 3 oltóanyagot (3 darabot kell beadni), mert az a tapasztalat, hogy a nagy igény miatt mire a 3. oltóanyagért mennek a szülők a patikában már nem mindig kapható, és a másik oltóanyaggal meg nem lehet ráoltani, mert nem teljesen kompatibilis a két oltóanyag egymással.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 23:53:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon