Hirdetés
      • Nemi betegség - Kankó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        Eléggé kellemetlen a helyzetem ... tehetetlennek étzem magam.A barátomnál 2 hétel ezelött megjelentek a kankó tünetei ( fájdalom vizeléskor, folyás). Elment orvoshoz és felismerték nála.Engem is behivtak annak ellenére is, hogy semmi tünetet nem észleltem ... vér és kenet vizsgálatot végeztek, melyböl kiderült, hogy semmi bajom.Pontosabban a vizsgálat neve VDRL volt, ami negativ az esetemben. A gond csak az hogy nem tudok bele nyugodni, mivel álitása szerint velem volt csak szexuális kapcsolata (anális, orális) . Az internetten nézegetve a leirásokat a betegségrol és a VDRL viysgálatról félelmeim támadtak ... lehetséges, hogy én a diagnozis ellenére megis fertözött vagyok???

        Tisztelt ÚRAM/ HÖLGYEM kérem a segitségét!

        Izgatottan várom mielöbbi válaszukat!

         

        Tisztelettel Emilia

         

        WEBBeteg szakértő válasza a kankó témában

        Kedves Emilia!

        Sajnos a nők nagy részénél a kankós fertőzés tünetmentes, és vér ill. kenet vizsgálat alapján biztonsággal nem zárható ki. Ilyen esetben 4 helyről kell tenyésztés céljából mintát venni (végbél, méhszáj, torok és szem), és mindenképpen, ha a partnere fertőzött önt is kezelni kell. Nagyon fontos a szifilisz (VDRL) mellett a HIV szűrés is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-13 11:03:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés