Csomó

Tisztelt Doktor/nő/!

Ma reggel vettem észre, hogy a lágyéktájékomon van egy kisebb, jól kitapintható csomó. Ha megnyomom, fáj. Megduzzadt nyirokcsomó lehet? Ha igen, mi okozhatja és hogy lehet eltüntetni?

Köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyirokcsomó-megnagyobbodás témában

Igen, nagy valószínűséggel egy nyirokcsomó lehet. Ezen a területen a lábon lévő fertőzések, bőr gyulladásai vagy a kismedencében levő gyulladások okoznak gyakran fájdalmas nyirokcsomó megnagyobbodást. Tehát ezeket kell kezelni, ha igazolódnak.

Ha a duzzanat nem csökkenne, egy vérvételre, orvosi vizsgálatra el kellene mennie. Ha panaszai is vannak, pl. alhasi fájdalom, folyás (ha Ön nő) akkor hamarabb.

Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2009. április 06., 14:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:35
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után