• Kullancs csípés következményei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr!apukámat kb..6 hónapja megcsipte egy kullancs a vádliján és pár hétig olyan volt a lába mintha kiszivták volna és egyre nőtt a kör,aminek a közepe napról-napra tisztult!nem ment el orvoshoz,most meg az orvosi alkalmassági vizsgálaton nagyon rossz lett a vérképe a LDH 10-szerese volt a megengedettnek,igy beutalták kórházba,volt gyomortükrözése,csontvelő biopszia,kapja a B12 injekciót,mert vérszegénységre gyanakodnak..de csak ma jutott eszünkbe,hogy a kullancs csípésnek is lehetnek szövődmányei!sötétebb volt a vizelete is.,ön szerint lehetséges,hogy apa vérképe ezért lett rossz?előre is köszönöm:Molnár Henrietta

        WEBBeteg szakértő válasza a kullancsfertőzés témában

        Tisztelt Molnár Henrietta!

        A vörösvértestek széteséséből származó vérszegénység egyáltalán nincs a lyme kór típusos következményei között, de ritkaságként elképzelhető. Mindenképpen meg kell vizsgálni ilyen irányban az édesapját és szükség esetén kezelni. Az majd eldönti, van-e összefüggés.

         

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-22 19:33:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: