Kullancs csípés következményei

Tisztelt Dr! apukámat kb..6 hónapja megcsipte egy kullancs a vádliján és pár hétig olyan volt a lába mintha kiszivták volna és egyre nőtt a kör, aminek a közepe napról-napra tisztult! nem ment el orvoshoz, most meg az orvosi alkalmassági vizsgálaton nagyon rossz lett a vérképe a LDH 10-szerese volt a megengedettnek, igy beutalták kórházba, volt gyomortükrözése, csontvelő biopszia, kapja a B12 injekciót, mert vérszegénységre gyanakodnak..de csak ma jutott eszünkbe, hogy a kullancs csípésnek is lehetnek szövődmányei! sötétebb volt a vizelete is., ön szerint lehetséges, hogy apa vérképe ezért lett rossz? előre is köszönöm:Molnár Henrietta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a kullancsfertőzés témában

Tisztelt Molnár Henrietta!

A vörösvértestek széteséséből származó vérszegénység egyáltalán nincs a lyme kór típusos következményei között, de ritkaságként elképzelhető. Mindenképpen meg kell vizsgálni ilyen irányban az édesapját és szükség esetén kezelni. Az majd eldönti, van-e összefüggés.

 

Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. március 22., 19:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:43
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Együttalvás Covid ...
Hpv. Condyline használata alatti szex.
COVID utáni izomfájdalom
*Sürgős* Kutya harapás, Mennyire...
Hpv szájüregi