HBSAg hordozó

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 4 évvel ezelőtt kiderült, hogy HBSAg hordozó vagyok.Ez nagyon meglepett, mivel klinikai tüneteim nem voltak és azt sem lehetett tisztázni, hogyan kaphattam volna el a hepatitst. Két évig jártam hepatológiai szakrendelésre, a legutóbbi vizsgálat alkalmával annyit mondtak, hogy mivel a vírus negatív, csak akkor kell újra jelentkeznem, ha panaszom van. A férjemet és a fiamat beoltották hepatitis B ellen. Mivel nálam még mindig fenn áll az, hogy HBSAg hordozó vagyok, azt szeretném megtudni, hogy van -e valamilyen ellenjavallata annak, hogy gyermeket vállaljak, és ha nem, mire kell figyelnem a terhességem alatt? Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza hepatits témában

Kedves Kérdező!

Nincs ellenjavallata a terhesség vállalásának. A fert? zést a szül? utakon történ? áthaladáskor kaphatja meg az újszülött. Ennek megel? zésére egyértelm? en kidolgozott és hatékony szakmai protokoll áll rendelkezésre. A babának megszületés után aktív és passzív véd? oltás adandó. El? bbi a hepatitisz vírus antigénje, amit az újszülött immunrendszerének bemutatunk, utóbbi a vírus elleni specifikus véd? fehérje, immunglobulin. Anyai hordozás esetén az oltások beadása automatikusan megtörténik a szülészeten. Az aktív oltás 1 és 6 hónaposan ismétlend? , hogy kialakuljon a teljes védettség, valamint 5 évenként emlékeztet? oltások is kellenek.

Tisztelettel:

Dr. Gócs Viktor infektológus

Kérdés: 2008. május 20., 11:19; Megválaszolva: 2011. július 29., 07:34
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás
Negyedik covid oltás biztonságos-e
Lehet elkaphattam parazita fertőzést?
Szép napot! Az a problémám lenne, hogy sajnos elég szerencsétlen módon, de a kutyám széklet maradéka belekerült a számba (vagyis a nyelvemre, de...