Bárányhimlős pöttyök kezelése

Tisztelt válaszadó! Szeretném megkérdezni, hogy a pöttyök sokasodását lehet-e valahogy fékezni, vannak-e új módszerek a b.himlő kezelésében? Gyermekről van szó, 5 és 9-évesek. Előre is köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bárányhimlő témában

Tisztelt Kérdező!

A pöttyök sokaságán nem tud változtatni, azt az immunrendszer állapota és a vírus erőssége határozza meg. De a lefolyást enyhíteni lehet. Mentolos hintőpor kapható patikában, ezzel be lehet púderezni a bőrét. Érdemes zuhanyoztatni és nem füröszteni őket. Ha a homeopátiás módszerek iránt fogékonyak, akkor Rhus toxicodendront lehet venni, sokat segíthet, meggyorsíthatja a folyamat lezajlását. Illetve ha nagyon viszketnek a kiütések, akkor egy kád fürdővízbe 1 evőkanál szódabikarbónát kell elkeverni és abba egy picit beültetni a gyerekeket.

Tisztelettel:

Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2009. február 19., 21:01; Megválaszolva: 2009. február 19., 21:01
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?