• Nátha

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A férjemmel együtt már április 1-je óta egyfolytában náthásak influenzásak vagyunk. Nekem azóta szüntelenul fáj a fülem és a torkom, néha lázas is vagyok meg köhögök szüntelen. A férjem szintén ebbe a ciőben van. Voltunk orvosnál, de csak mindig más gyógyszert ir fel ami nem használ csak enyhíti a tüneteket. Már eljutottam arra a szintre, hogy foghagymát eszem vöröshagymával, de gyógyszert nem szeretnék már bevenni, mert egy hét alatt több mint tízezer forintot hagytam ott patikára. Kérem adjon tanácsot, hogy mit tegyek. Köszönettel: Bertus Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a vírusfertőzés témában

        Kedves Mónika!
        Van úgy, hogy egymást érik tavasszal a vírusfert?zések,  illetve egyéb, elhúzódó panaszokat hozó kórokozók bosszantanak sok embert. Vannak olyan légúti kórokozók, ill. fert?zések, ahol a kezelés id?tartama megfelel? antibiotikummal 2-3 hét kell legyen. Ha ez nem történik meg, a tünetek visszatérhetnek. Az elhúzódó panaszok (1,5 hónap már ilyen) mindenképpen megérnek egy alaposabb kivizsgálást, amib?l a légúti allergiára vonatkozó kérdéseket semmiképpen nem szabad kihagyni, akkor sem, ha eddig nem voltak allergiás panaszai. Ha az allergia biztonsággal kizárható, akkor érdemes kórokozót, illetve nehezebben kipucolható fert?zést (például arcüreggyulladás), vagy egyéb hajlamosító tényez?t keresni. Már egy egyszer? vérképvizsgálat is sokat elárulhat a problémáról. Ha a laborok nem vezetnek eredményre, én els? lépésben egy allergológiai szakrendelés felkeresését javaslom.
        Tisztelettel:

         Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-19 09:06:36; Megválaszolva: 2011. július 29., 07:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: