Nátha

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A férjemmel együtt már április 1-je óta egyfolytában náthásak influenzásak vagyunk. Nekem azóta szüntelenul fáj a fülem és a torkom, néha lázas is vagyok meg köhögök szüntelen. A férjem szintén ebbe a ciőben van. Voltunk orvosnál, de csak mindig más gyógyszert ir fel ami nem használ csak enyhíti a tüneteket. Már eljutottam arra a szintre, hogy foghagymát eszem vöröshagymával, de gyógyszert nem szeretnék már bevenni, mert egy hét alatt több mint tízezer forintot hagytam ott patikára. Kérem adjon tanácsot, hogy mit tegyek. Köszönettel: Bertus Mónika

WEBBeteg szakértő válasza vírusfertőzés témában

Kedves Mónika!

Van úgy, hogy egymást érik tavasszal a vírusfert? zések, illetve egyéb, elhúzódó panaszokat hozó kórokozók bosszantanak sok embert. Vannak olyan légúti kórokozók, ill. fert? zések, ahol a kezelés id? tartama megfelel? antibiotikummal 2-3 hét kell legyen. Ha ez nem történik meg, a tünetek visszatérhetnek. Az elhúzódó panaszok (1, 5 hónap már ilyen) mindenképpen megérnek egy alaposabb kivizsgálást, amib? l a légúti allergiára vonatkozó kérdéseket semmiképpen nem szabad kihagyni, akkor sem, ha eddig nem voltak allergiás panaszai. Ha az allergia biztonsággal kizárható, akkor érdemes kórokozót, illetve nehezebben kipucolható fert? zést (például arcüreggyulladás) , vagy egyéb hajlamosító tényez? t keresni. Már egy egyszer? vérképvizsgálat is sokat elárulhat a problémáról. Ha a laborok nem vezetnek eredményre, én els? lépésben egy allergológiai szakrendelés felkeresését javaslom.

Tisztelettel:

Dr. Gócs Viktor infektológus

Kérdés: 2008. május 19., 09:06; Megválaszolva: 2011. július 29., 07:28
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
3 napos láz és terhesség
Tisztelt Doktor Úr! 17 hetes terhes vagyok. A kisebbik lányom úgy néz ki elkapta a 3 napos láz vírust. Mennyire kell aggódnom, hogy ha engem is...
infekció? autóimmun betegség?
Tisztelt Doktor Úr! januárban másfél hónapig elhúzódó felső légúti fertőzésem lett, klasszikus influenza szerű tünetekkel, visszatérő napokig...
HPV és hepatitisz B
Tisztelt doktor no/ur szeretnem megtudni hogy meg lehet szabadulni teljesen a hpv-tol es hepatitisz B-tol mert 1 eve hpv-ust talaltak nalam es a nemiszervemen...
Herpesz és bárányhimlő...
Üdvözlöm! Nekem kis korom óta az eddig olvasottak alapján herpesz 1 vírusom van, ami évente kb. kétszer jön ki. Kis koromban voltam bárányhimlős...
Megfáztam
Tisztelt Doktor! Van egy 10 hetes kislányom, akit szoptatok. Sajnos pár napja megfáztam, tegnap 38 fokos lázam lett, így is szoptathatok? Orrsprayt...