Hónalji elváltozás

Tisztelt Doktor Úr. tavaly októberben 2 db csomót mutatott ki az uh a hónaljamban. 14 és 19 mm nagyságúak. a nagyobból mintát vettek az eredmény gyulladásos eredetű csomó. Kérdésem az lenne hogy nem kellene e a kisebből is mintát venni és nem kellene e mindkét csomót eltávolitani? Múlt héten voltam kontroll uh a csomók változatlan nagyságban jelen vannak.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyirokcsomó-megnagyobbodás témában

Kedves Kérdező!

A megnyugtató mintavételi eredmény után nincs miért aggódnia. Gyakran látjuk, hogy egy gyulladás után a megnagyobbodott nyirokcsomók nem nyerik vissza korábbi méretüket, hanem nagyobbak maradnak. A hónalji nyirokcsomókba vezetődik a kar teljes nyirokhálózata, ezért elég gyakori a fenti jelenség. Újabb mintavétel és eltávolítás csak akkor indokolt, ha méretük jelentősen nőne, egyébként nincs aggodalomra ok.

Dr. Boros Miklós sebész

Kérdés: 2009. január 24., 20:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:25
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Nyaki nyirokcsomók
Epstein bar vírus
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 19 éves vagyok, mikor 16 éves voltam a jobb hónaljamban volt egy csomó begyulladva, mintát is vettek belőle és meg...
HIV-virus
Tisztelt Doktor ur/nő 28 -éves kétgyermekes anyuka vagyok, az lenne a kérdésem, hogy 10-év elteltével, jelenkezhet -e a fertözöttség gyanuja, vagy...
Csomó
Tisztelt Doktor/nő/! Ma reggel vettem észre, hogy a lágyéktájékomon van egy kisebb, jól kitapintható csomó. Ha megnyomom, fáj. Megduzzadt...
Csomó a hónaljban
Tisztelt Doktor Úr. Uh és mammográfián a bal hónaljamban 2 db csomót találtak 1, 4 és 1, 9 cm. a nagyobb csomóból mintát vettek. Az eredmény: ...