Hogyan tudom kezelni a herpeszt?

A problémám az, hogy elég gyakran előjön az ajakherpeszem, de úgy, hogy az utcára nem lépek ki, nehogy megijedjenek tőlem az emberek. Ijesztő módon fel tud dagadni a szám és több hólyag díszíti ilyenkor az ajkamat. A táskámban mindig van erre használatos krém, dehát az sem csodaszer.

Mi tudok tenni?

Köszönettel: Kőhalmi Enikő

Dr. Bodnár Edina válasza herpeszvírus témában

Tisztelt Kérdező! Acyclovir tartalmú gyógyszert kellene szednie a tünetek megjelenésekor, vagy ha évente több, mint 6x megjelennek a tünetek, akkor hosszantartó folyamatos antivirális kezelés szükséges. Dr. Bodnár Edina

Megválaszolva: 2011. augusztus 25.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Herpes genitalis
Kedves Doktor Úr/Doktornő! 2 éve jelentkeztek először a tüneteim, azóta évente egyszer kiújulnak. Azt szeretném megtudni, hogy milyen módon fertőződhettem...
Herpesz a a hüvelykujjamon
kérdést csatolva az előzőekhez: Kiskoromban a hüvelykujjamon alakult ki mindig herpesz, 10 éves korom környékén jelent meg először az ajkamon, és azóta csak...
Bakteriális intim fertőzés átadható?
Hepatitis B
Tisztelt Doktornő! Most ismerkedek egy férfival, csókig jutottunk. Ezt követően mondta el, hogy jópár éve hepatitis B fertőzöttséget diagnosztizáltak nála,...
Clamydia terjed e fürdővízzel?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy Clamydiával diagnosztizált szülő fürdővízzel átadhatta-e a kórokozót gyermekének? Válaszát köszönöm.
Hpv fertőzés során, hogyen lehet...
Kedves doktor úr, HPVt diagnosztizáltak nálam le, három héttel ezelőtt, valószínűleg a páromnál is jelen van. Két héttel ezelőtt megkaptam a HPV elleni...