Meddig fertőz?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a tanácsát kérni. Páromnak szokott ajakherpesze lenni, nekem soha nem volt és nem szeretném elkapni, ezért arra lennék kiváncsi, hogy mikor fertőz, meddig kell vigyázni mind a csókolózás mind az orális szexet illetően. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ajakherpesz témában

Tisztelt Kérdező!

Az ajkakon megjelenő hólyagok jelentkezésétől ürül a vírus, a legtöbb 2 nap múlva, de akár a 4. napig is. A fertőzést bőr- vagy nyálkahártyasérüléseken lehet elkapni, ép bőr esetén nem. Ha már korábban átesett a fertőzésen (a lakosság nagy része) , akkor van ellenanyaga a vírus ellen. Tehát 4 napig ajánlatos vigyázni.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2008. december 15., 15:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:00
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajakherpesz-terhesség
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 24 hetes terhes vagyok. Kb. 2 hete kijött a szám jobb oldali zugában egy herpesz, és észrevettem, hogy a jobb oldalon a...
Ajak herpesz a száj belsejében
Sajnos már 17 éve elég súlyos herpeszem van, ami nem kivülről kezdődik hanem a szám belsejéből.Van, hogy a nyelvemen is és mindenfele terjed a...
A herpeszből kigyógyulhatok?
Tisztelt Dr. Gócs Viktor! Felkerestem nőgyógyászomat, ahogy Ön javasolta, aki azt mondta, hogy megnyugodhatok, mert az ajakherpesz akkor már nem...
Entrococcus facelis fetőzés?
VRE baktérium miatti elkülönítés
Tisztelt infektológus doktor úr! Kórházban voltam szepszissel. Ott viszont ajándékba elkaptam a VRE baktériumot. Emiatt bármilyen gondom van, nem...