• Herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Gócs Viktor! Felkerestem nőgyógyászomat, ahogy Ön javasolta, aki azt mondta, hogy megnyugodhatok, mert az ajakherpesz akkor már nem fertőz, ha a seb begyógyult, annak ellenére, hogy egy hámló bőrdarab még ott volt. Ön szerint is megnyugodhatok? Valóban nem fertőz már ilyenkor? Mellékelem a korábbi levelemet. Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel, Aggódó Lány Tisztelt Doktornő/úr! Az lenne a kérdésem, hogy a partneremnek ajakherpesze volt (már majdnem elmúlt neki) és fehérneműn keresztül elégített ki engem kézzel. Közvetlenül nem ért a nemi szervemhez. Így is átvihető kézzel az ajakherpesz vírus a női nemi szervre? Az ajakherpesz vírus átvihető-e egyáltalán a női nemi szervre kéz útján (közvetlen érintkezéssel) ill, orális szex utján? Egyik fajta herpeszem sincs. A herpeszvírus közvetlen érintkezéssel bárhonnan bárhova átvihető: nemi szervről nemi szervre, szájról, szájra, szájról nemi szervre és fordítva, illetve kézzel is át lehet kenni bárhova. A fehérnemű egyfajta védőgátként felfogható lenne, de ha menet közben átnedvesedett, akkor elképzelhető a vírus terjedése. Egyébként a herpeszvírus könnyen elpusztul, tehát egy alapos szappanos kézmosás egy ilyen akció előtt, illetve a herpeszes seb érintésének kerülése segítheti a megelőzést. Helyileg hólyag bárhol kialakulhat, igen. Azt javaslom, keressen fel nőgyógyászt (ugye már járt ilyen helyen?), akkor lehetne igazán megnyugodni. Az óvszer használat szintén megelőző hatású. A herpesz átvihető a betegség kezdetétől, amikor még csak bizsergés, égő érzés jelentkezik, egészen a bőr gyógyulásáig. A herpeszes hólyagokban levő nedv kifejezetten fertőző. Időnként tünetementes egyén is terjesztheti a vírust. Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor infektológus

        WEBBeteg szakértő válasza a ajakherpesz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, valóban megnyugodhat, elsősorban a negatív nőgyógyászati vizsgálattól. A sebgyógyulás után valóban nem fertőz a herpesz. Azért legközelebb a dolog előtt kérdezzen, ha bármilyen aggasztó körülmény áll fenn.

        Tisztelettel:

        Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-12 09:56:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés