Hepatitis C

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdzeni mekkora az esélye annak, hogy elkaptam a vírust, ha egy nagyon vérző sebét láttam el egy hepatitis C-és ismerősömnek (most derült ki) .Emlékszem a kezem is tiszta vér lett.Válaszát köszönöm! A.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hepatitis-c témában

Tisztelt Kérdező!

Fertőzött tűvel való szúrás esetén 3% az esélye a HCV fertőzésnek. Amennyiben a kezén nem volt sérülés, minimális a fertőzés esélye, de nem kizárható. Ezért a sérülés után közvetlenül, majd két hét múlva, negatív eredmény esetén pedig újabb 2 hét múlva javasolt laborvizsgálatot végezni. Az első, azonnali vizsgálat a baleset előtti esetleges fertőzött, tünetmentes hordozó állapotot hivatott kizárni. A módszer a HCV örökítőanyagának (RNS) kimutatása. Ez a legkorábbi kimutatható paraméter. A legközelebbi belgyógyászati, vagy fertőző betegeket ellátó szakrendelésen tudnak segíteni.

Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor infektológus

Kérdés: 2008. november 06., 15:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 09:50
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Hepatitis c
Kedves Doktornő! Hepatits c fertőzésem volt, végigcsináltam az interferonos kezelést, negatív eredménnyel. A 72. heti kontroll is negatív...
Hepatitis C
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! A betegségről rengeteg információ összegyűjhető különböző helyekről. A kezeléséről is sokat olvashatunk. Sajnos...
Hepatitis C
Tisztelt Doktor ur. Elsosorban koszonom a valaszat korabi kerdesemre.Ezutal azt szeretnem kerdezni hogy az interferonos kezeleshez szukseges a majbol mintat...
Hepatitis C
Tisztelt Doktor Úr/Nő Egy korábbi húgycsőgyulladásból kifolyólag teljes körű kivizsgálást csináltattam a bőrgyógyászaton. Az elvégzett...
Hepatitis C
2008. oktoberében kiderült, hogy hepatitis c virussal vagyok fertözve. A kezelő orvosom szerint akkor kaptam a fertőzést amikor első gyerekem született...