• Bárányhimlő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kislányom bárányhimlős lett. Nagyon viszketnek a kiütései. Az én gyerekkoromban rázókeveréket használtak a kiütésekre, de úgy hallottam, ma már ezt nem szabad. Miért? És mit használhatok helyette? Lehet-e zuhanyozni, fürdeni egy bárányhimlős betegnek? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a bárányhimlő témában

        A kiütésekre esetleg kevés mentolos hintőpor javasolt. A rázókeverék azért nem ajánlatos,mert elzárja a levegő útját és ez alkalmat teremt a kórokozók elszaporodásának, így bőrfertőzést okozhat. A fürdés, zuhanyozás nagyon fontos, mert a bőr tisztántartása a további fertőzésektől óv. A bőrt nem szabad dörzsölni a törülközővel, csak óvatosan leitatni a vizet.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-02-15 10:15:31; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: