Hirdetés
      • Visszatérő ugató köhögés Clamydiától

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! 3 évesen tüdőgyulladásom volt, majd 2. osztályban szamárköhögésem. Azóta szinte minden évben / akár többször is/ visszatérő nagyon erős ugató köhögésem van. Az idén februárban begörcsölt a bal oldalon a bordaköz, s az ügyeleten izomlazító helyett az orvos eltörte a bal oldali DVII., és a DVIII. csigolyámat.Nem szeretnék hasonló helyzetbe kerülni, ezért szeretném tudni, s ha lehet megelőzni a rendszeresen kialakuló ugatást. /mellesleg ez nekem is fáj, s nagyon zavaró/ . Válaszát előre is hálásan köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Chlamydiának lehet szerepe a visszatérő köhögéses epizódokban, de sok más kórokozó is okozhat ilyet, jó lenne alkalmanként alaposabb kivizsgálás, kezdve pl. fül-orr-gégészeten. Az említett gyermekkori dolgoknak nem hinném, hogy köze lehet ezekhez. ((A csigolyatörős történetet meg egyszerűen nem értem....)

         Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-28 11:17:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés