• Hepatitis-c

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Másodszor kezelnek interferonnal,a kezelés ellenére,nagyon megemelkedett a vírusszámom.Milehet az oka a vírus szám emelkedésének?

        WEBBeteg szakértő válasza a hepatitis-c témában

        Kedves Kérdező!

        A kérdés és a betegség nagyon speciális ahhoz, hogy a távolból korrekt véleményt lehessen alkotni. Mindenképpen az interferon kezelést végző orvosával kell megbeszélnie a betegség minden részletét, a lehetséges változtatásokat és a várható eredményeket. A kezelés alatti vírusszám emelkedés sajnos valószínűleg azt jelenti, hogy Ön nem reagál erre a kezelésre. Ennek sokféle oka lehet. Rosszabb a kezelésre adott reakció, ha a máj kötőszövetes átalakulása előrehaladottabb, vagy a vírus bizonyos típusa (1-es genotípus) esetén. A kezelés eredményességét több egyedi, az Ön egészségi állapotával kapcsolatos tényező is befolyásolhatja. Az interferon- és ribavirinkezelés hosszú távon kb. 50 % arányban hoz jó eredményt. Ennél jobbnak ígérkező gyógyszeres lehetőségek ma kísérleti stádiumban vannak. Azt javaslom, hogy minden kérdését és aggodalmát beszélje meg őszintén a kezelőorvosával, mert egyedül ő adhat megfelelő válaszokat. Merjen kérdezni!

        Dr Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-04-13 17:13:21; Megválaszolva: 2011. július 27., 18:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: