Milyen nemibetegséget lenne érdemes kivizsgáltatni?

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 22 éves férfi vagyok. 3 éve, illetve most 12 hete szexuális kapcsolatom volt két külön hölggyel. Az első esetben óvszert természetesen használtam, a másodikban pedig nem is történt behatolás, csak orális közösülés. Én szájjal nem értem egyikük nemiszervéhez sem, csak ők az enyémhez. És eléggé megijedtem, hogy elkaphattam valami nemibetegséget. Az előbbi eset után 2 évvel HIV és szifilisz, az utobbi után 6 héttel HIV tesztet csináltam. Ezek mind negatívak lettek. Nem tudom köze lehet-e hozzá, de 4 hete egy húgyúti gyulladásom kijött, most pedig kiújult a 3 éve történt vastagbélgyulladásom. A vizelet teszt negatív. Valamint még egy nagyon fontos: a 12 hete történt eset után 4 héttel egyetlen napra belázasodtam, 38.6 fok körül. De más tünetem nem volt (se orrfolyás, köhögés) . Az lenne a kérdésem, milyen veszélyesebb betegségek allhatnak fenn, és milyen vizsgálatokat lenne érdemes csináltatnom? Például HPV? Olvastam valahol, hogy akár daganatos betegségek kialakulásában is részt vehet, és nagyon megijedtem. Külön kell száji és nemiszervi HPV tesztet végeztetnem? Egyáltalán hol lehet ilyen tesztet végeztetni? (Elnézést ha ezt a kérdést már egyszer megválaszolta, nem kaptam róla értesítést, nem tudtam visszakeresni, így feltettem újra) . Köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza témában

Kedves Kérdező, HPV vizsgálatot bőr-és nemibeteg szakrendelésen, vagy urológiai rendelésen is tud végeztetni, ez utóbbi a húgyúti tünetek miatt egyébként is indokolt lehet, amennyiben spontán nem oldódtak meg. Óvszer nélküli behatolás, érintkezés hiányában egyéb nemi betegség, fertőzés nemigen jön szóba, hiszen azért hívjuk őket szexuális úton átadható kórképnek, mert szexuális érintkezés szükséges a fertőzéshez. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Kérdés: 2021. január 19., 19:46; Megválaszolva: 2021. február 28., 14:51
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid 19 oltás
Úgy tudom, ha valaki 34 éves, 20 éve erős dohányos krónikus betegnek számit. Ez esetben az Astra Zeneca oltás javasolt neki? Ha ez nem elérhető, a...
Covid Igg teszt
Tisztelt Doktor Úr! 2020. november 3-án páromnak és nekem is pozitív PCR tesztem volt, majd én december 9-én, ill. ő 12-én vénás vérvétellel Igg...
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Veszettség oltás
Tisztelt Doktor Úr! Pár napja szüleimnél otthon beoltotta az állatorvos a kutyát veszettség elleni oltással, a szokásos éves ismétlő oltást kapta...