Gomba a makkon, vagy más?

Tisztelt Doktornő! Tanácstalan vagyok. Volt felfázásom, amire oxfloxacin hatóanyaqgú gyógyszert kaptam, s háziorvosom szerint elmúlt. A kért vizelet, vérvizsgálat negatív. Tenyésztés nem volt. A kép, amelyiken durvább a pattanásszerű valami. A gyógyszerszedés után készűlt egy héttel. Megjelent ,s pár nap múlva elmúlt, nem viszketett, semmi. Viszont azóta is jóval kisebb apró pattanásszerű pöttyök jelennek meg a makkomon. Viszketnek. Canesten, canesten plus,exoderil megszünteti a viszketés, de a pici pöttyoket nem igazán. Jönnek mennek. A háziorvos szerint talán vírus is lehet. Tanácsára kenem tovább tovább canestennel. Bőrgyógyászhoz idén már nincs hely. Mi a tanácsa? Mi lehet? Háziorvosom kenetet nem hajlandó venni. Próbáljak más kenőcsöt, jódot, tetrán? Meddig kenhetem? Hova forduljak? Félek... Tisztelettel. András

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza témában

Kedves Kérdező, amennyiben a Canesten nem segített, nagy valószínűséggel nem gombáról van szó, azonban én így kép alapján nem fogok tippelni, hogy mit alkalmazzon. Szükség lenne egy mikrobiológiai vizsgálatra, ha már ennyire makacsak ezek a tünetek, egyéb esetben csak vaktában lövöldözünk, amit én nem tartok helyesnek. Amennyiben jódérzékenysége nincsen, a Betadin oldatos lemosás a legkevésbé ártalmas, ugyanakkor bőrfertőtlenítő hatás, amivel nem tud rosszat tenni, de ez nem feltétlen fogja megoldani a problémáját. Célzott kezelésre van szüksége, ezt azonban nem lehet ránézésre megválasztani. Üdvüzlettel: Sarkadi Adrien

Kérdés: 2020. november 18., 19:08; Megválaszolva: 2020. december 13., 20:11
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?