• Így terjed a HIV?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr, Doktor nő! A pénteki nap folyamán egy hajléktalan hölgy segített nekem, mert bajba kerültem. Megkért, hogy cserébe vegyek tőle egy újságot, amit árult.... megtettem, viszont a kezem kissé hozzáért az övéhez és ugye az újságot is a kezembe nyomta. Azután vettem észre, hogy az egész tenyere tiszta (nagyon csúnya) kiütés volt. Az én kezemen meg volt pár kisebb 2-3 órás seb. Elkaphattam így a HIV-et? Köszönöm

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a HIV témában

        Kedves Kérdező, ezt a terjedési módot a HIV vírussal kapcsolatban teljesen valószínűtlennek tartom. Aggodalomra nincs oka, azonban egyéb bőrgyógyászati fertőzésekről (gombás bőrfolyamatok, gennykeltő baktériumok által okozott fertőzések pl. ótvar) már kevésbé tudjuk ezt elmondani, tünetek jelentkezése esetén azonnal forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos


        Kérdés: 2020. szeptember 20., 15:49; Megválaszolva: 2020. október 07., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos