HIV terjedése

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Azért írom ezt az e-mailt, hogy érdeklődjek a HIV terjedésével és az STD Centrum higiéniai helyzetével kapcsolatban. Augusztus 12-én voltam a Mária utcai STD Centrumban HIV gyorsteszten. Az eredményt kb. egy perc alatt megkaptam, negatív lett. Viszont a kérdésem arra vonatkozna, hogy mennyire biztonságosak az ilyen szűrőállomások. Esélyes, hogy az előttem levő páciens talán fertőzött volt. Ő is gyorsteszten vett részt. Mennyire valószínű, hogy egy általa véletlenül a kilincsen hagyott kósza vércsepp az én teljesen frissen szúrt sebemen keresztül a véráramba jusson és megfertőzzön? Az én és az előző páciens ujjbegyből történő tesztelése között kb. 10-15 perc telt el. Azért veszem ilyen komolyan ezt, mert rettegek attól, hogy (akár) tudtomon kívül megfertőzöm a páromat. Ön szerint ajánlott lenne emiatt később még egy tesztet csináltatni? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Tisztelettel: Zsófia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza a HIV témában

Kedves Kérdező! Az Ön által leírt mechanizmussal az én véleményem szerint lényegében semmi esélye annak, hogy Ön HIV fertőzést kapjon, bár annak is igen kicsi az esélye, hogy az Ön előtt megjelent illető HIV fertőzött lett volna. 28 napnak, megközelítőleg egy hónapnak kell eltelnie az adott fertőzési kockázat után, hogy egy ilyen teszt biztos eredményt adjon, amennyiben Ön úgy gondolja, hogy életmódja előzményeiből kifolyólag van ok fertőződéssel kapcsolatos aggodalomra, Bőr- és nemigyógyasz, vagy infektológus szakorvos segít megválasztani a teszt elvégzésének megfelelő időpontját. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos

Kérdés: 2020. augusztus 15., 00:44; Megválaszolva: 2020. augusztus 29., 23:17
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt