• kullancsoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Ellentmondó információkat kaptam, ezért szeretnék Önhöz fordulni. - 2012-ben gyorsított eljárással kaptam Encepur Aduls oltást (április 27-én, május 4-én, majd egy évre rá.) Gyorsított beadás után 3 évvel kellett volna kapnom az emlékeztető oltást (nem 5 év múlva, ahogy normál esetben), de valamiért ez elfelejtődött. - 5 év után - 2017-ben újra be akartam adatni. A háziorvosom azt mondta, mivel kimaradt az emlékeztető oltás, újra kell kezdeni az egészet2017. március 8-án meg is kaptam az új adagot. A háziorvosom és a gyógyszerész ellentmondó információkat adott. az egyik szerint a gyorsított után elmaradt a 3 éves oltás, így most újra kell (2017 után 3 évre, most), a másik szerint elég 2022-ben. Kiváltottam most az oltást, de fölöslegesen nem akarom beadatni az új adagot, de azt sem szeretném, hogy elmaradjon az újraoltás. - - Baj-e, ha a biztonság kedvéért mégis beadatom, de nem kéne? Mikor kell legközelebb oltatnom magam, ha most beadatom, ha már megvettem, nem dobnám ki. - ha nem adatom be, akkor gondolom, csak 2022-ben. Ha beadatom, baj-e, Ha most megkapom, akkor 2025-ben kell-e az új adag, vagy mikor? Kérem segítségét, mi a teendő! Köszönöm!Mikor adassam be, ha most beadatom, baj-e, és akkor ehhez képest mikor kell a következőt? Köszönöm!

        Dr. Pék Tamás válasza a kullancs oltás témában

        Tisztelt Kérdező! Nem szükséges most beadatnia, ráér 2022-ben. De ha beadatja sem lesz baja tőle, akkor ráér a következő 2025-ben. Tisztelettel:


        Kérdés: 2020. június 13., 18:35; Megválaszolva: 2020. június 23., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: