Kullancs

Tisztelt Doktor! Egy fura kérdésem lenne Önhöz.A minap kisfiammal kinnt voltunk a kertben és ő a fűven játszott és közben kekszet evett.A kekszes tál kiborult a fűre és a fiam onnét evett egyet,miközben mondta anya volt rajta valami fekete.A kérdésem az lenne,ha a kisfiam lenyelt egy kullancsot abból lehet baja,gondolok itt valami fertőzésre? Vagy ha ke is nyelte az nem okoz gondot? Előre is bocsánat az aggodalmas kérdésért! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza kullancs témában

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint amennyiben kis eséllyel kullancs is volt az a "fekete" képlet, ez semmilyen problémát nem fog jelenteni fertőzéses szempontból. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus

Kérdés: 2020. május 28., 23:02; Megválaszolva: 2020. június 24., 09:33
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után