Lehetséges?

Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki HIV vírussal fertőzött és annak az egyik ruhájával (pl nadrág) valaki maszturbál akkor az elkaphatja a betegséget? Vagy egyáltalán a ruhán megmarad a fertőzés, mert én azt olvastam, hogy csak akkor lehet elkapni ha van közvetítő váladék pl hüvely váladék,ilyen váladék kerülhet a ruhára és ha igen, akkor lehetséges hogy elkapja az illető aki maszturbált a ruhával?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza HIV témában

Kedves Kérdező!

A HIV fertőzést nemi úton, továbbá vérrel közvetíthető fertőzésnek tartjuk. Lehetetlennek tartom a fertőzés ilyen módon történő átadását, így eloszlatnám ez irányú aggodalmát. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos

Kérdés: 2020. május 22., 19:16; Megválaszolva: 2020. május 29., 08:50
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után