• Adhat okot aggodalomra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. Következő kórképpel fordulnék önhöz, Május végén eltávolítottak jobb mellem mellől egy 2cm bevérzést(betokosodva volt), sajnos akadtak komplikációk, mivel aorta mb-van így ugye véralvadásgátlót szedek, persze erről műtét elött leállítottak, és hasi injekcióval fojtattam, INR műtét napján rendben volt, de mégis valamiért vérezni kezdett, az nap este újra operáció, amit rá 5 napra egy újabb követett, mivel továbbra is vérzés volt, viszont 3. műtét után már nem varták be sebet ,hanem nyitva hagytak, pár nap után hazaengedtek, rendben is volt egy darabig, majd ujjab vérzés következett, ami a 4. operációhoz vezetett, ami már szerencsére sikerült, seb ugyan úgy nyitva maradt, már szépen gyógyul, kissé váladékozik. Viszont ami végett önhöz fordulok az a következő, júni közepe vége felé kiütéseket vettem észre a két vállamon, amit jeleztem is természetessen, majd ez után vettek mintát sebből nem-e valami bacival állunk szembe... Eredmény staphylococcus aureus,Anaerob baktérium nem tenyészett ki,( leletet csatoltam ) kezelőorvosom azt mondta teendő nincs, voltam vele bőrgyógyászaton, ahol kaptam kétféle keveréket emivel kezelnem kell.... Na most én nem sok jót olvastam e bacival kapcsolatban. Ami végett aggódom, hogy rámehet szívemre billentyű végett, esetleg tüdőmre, mivel ott egy hörgő tágulat van, illetve van ithol két gyermek is, ők esetleg megfertőződhetnek? illetve párkaocsolati úton átadhatóa bacilus? Segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Pék Tamás válasza a S. aureus témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a baktérium mindenhol ott van gyakorlatilag, a bőrön, tárgyakon, stb.. Problémát akkor okoz, ha olyan helyre kerül a szervezetben, ahol semmilyen baktérium nem lehetne. Vannak továbbá olyan Staphylococcus aureus baktériumok, amik nagyon sokféle antibiotikumnak ellenállnak, az járványügyi szempontból nem szerencsés, de itt nem ez a helyzet. Nehéz értékelni, hogy a sebből kitenyészett S. aureus valóban kórokozóként van ott, vagy csak mint ott élő egyébként problémát nem okozó baktériumként. Amennyiben fertőzésre utaló más jel nincs (pl. láz, gyulladás a seb körül), akkor ez az eredmény nem aggasztó. A gyermekei és párja is biztonságban van. Tisztelettel:


        Kérdés: 2019. augusztus 04., 18:58; Megválaszolva: 2019. augusztus 14., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Ablakot takarítottam ma délután, gumikesztyű nélkül és eléggé madár ürülékes volt az ablak. Mikor befejeztem, akkor vettem észre, hogy van egy vágás a kezemen, amit kb. 24 órával a takarítás előtt szereztem, csak...
        Tisztelt Doktor Nő! Nemrég HIV1,2 antitest HIV1 antigén (CMIA Abott) tesztet csináltattam vérből. Az eredmény negatív lett. A vért nem-natív csőbe vették le (nem emlékszem, hogy milyen színű volt a kupak de nem-natív), és vérsavóból...