• Mi lehet a problémám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Külföldi (nyugat európai) utamról hazatérve, rá 2 napra belázasodtam és mellé az alábbi tüneteim vannak: étvágytalanság, gyengeség, szájszárazság gyomorproblémák, emésztetlen széklet, a láz 1 napig tartott azután maximum hőemelkedésem volt. A tünetek 4 napja állnak fent. A 3 napos út során végig alkoholos befolyáltság alatt voltam. Ezenkívül a külföldi tartózkodás során egy női prostituálttal létesítettem orális szexet védekezés nélkül.Kérdésem, hogy ez okozhatja-e a fenti tüneteket és van-e félnivalóm pl: HIV, Hepatitisz vagy hasonló betegségektől? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pék Tamás válasza a HIV, hepatitis témában

        Tisztelt Kérdező! Elnézést kérünk a kissé hosszabb válaszadási időért, melyet technikai probléma okozott. Küldöm infektológus szakértőnk, dr. Pék Tamás válaszát. Tisztelettel dr. Árki Ildikó rovatvezető Tisztelt Kérdező! A HIV fertőzés lehetősége gyakorlatilag kizárható. Hepatitis B ellen valószínűleg védett. Hepatitis C fertőződés lehetősége is nagyon csekély, az elsősorban vér közvetítésével szokott terjedni. A hepatitis C lappangási ideje elég változó 2 hét és hat hónap között van. Leggyakrabban a fertőzés tünetmentes és nem válik krónikussá. Amennyiben sárgasággal járó betegsége jelentkezne, akkor jönne szóba elsősorban hepatitis C vírus irányában vizsgálatokat kezdeményezni. Aktuális tünetei megfelelhetnek vírusfertőzésnek, de amennyiben nem gyógyul meg teljesen, háziorvosi vizsgálat lenne indokolt.


        Kérdés: 2019. február 23., 16:19; Megválaszolva: 2019. február 23., 23:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: