5 hetes

Tisztelt Doktor úr! 5 hetes kismama vagyok. A napokban találkoztam egy ismerősömmel, akiről, az üdvözlő puszi után kiderült, hogy övsömöre van. Jelent ez számomra veszélyt? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza terhesség, övsömör témában

Tisztelt Kérdező!

Ha ön volt már bárányhimlős, akkor semmi veszély nem érheti. Ha az üdvözlő puszit pont az övsömörös kiütésekre adta és még nem volt bárányhimlős, akkor elkaphatja a betegséget. Ha nem az övsömörre adott puszit, akkor szintén nem érheti veszély.

Tisztelettel:

Kérdés: 2019. január 26., 12:56; Megválaszolva: 2019. január 27., 21:40
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Övsömör 9 évesen
Üdvözlöm Nemrég írtam Önöknek hogy kislányom szerintem övsömörös. Tegnap elvittem orvoshoz és valóban az...egy durván 3cm és csík van...
Övsömör 9 évesen nagyon aggódom
Üdvözlöm A kislányom 9 éves a a hasa és a mellkasa között az oldalán kb 2 cm csíkban 12 db kicsi hólyagot fedeztem fel. Viszket neki néha és...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás
Negyedik covid oltás biztonságos-e