• Ajakherpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ajakherpesszel kapcsolatban lenne kérdésem. Két napja két herpeszes rokon is járt nálunk. A kisfiam 6 hónapos, hozzá nem mentek közel, de ugye a lakásban több dolgot is megfogtak, köztük a csapokat is. Az volna a kérdésem, hogy a herpesz pl. csaptelepen meddig életképes, elkapható róla a vírus? Ugyanis elfelejtettem, és a csaptelep megfogása után rögtön hozzáértem a mellemhez, amiből szopizott utána a kisfiam. Mennyi esély van így a fertőzésre? Illetve 6 hónapos csecsemőre mennyire veszélyes a vírus? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Pék Tamás válasza a herpesz témában

        Tisztelt Kérdező! Ilyen módon a fertőzés átvitelének esélye kizárható. 6 hónapos csecsemőnél már nem zajlik súlyosabban egy herpes fertőzés, mint egy nagyobb gyermeknél, ugyanakkor az első fertőzés elég kellemetlen lehet minden gyermeknél. Tünetek jelentkezése esetén háziorvosi vizsgálata javasolt. Tisztelettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 15., 13:03; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: