• veszettség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szep napot kívánok! Pénteken este disznotor utan a becsomagolt husokat a garázsba hagytuk, elektromos ajtóval zártuk le. Reggel az ajtót kinyitva találtuk, nem tudjuk hogyan nyilt ki, s láttuk, hogy néhány csomagolást valami megrágcsált. Úgy gondoltuk, hogy a szomszéd macskája. A zacskokat elraktuk, s hozzáértunk a sérult húshoz-zacskóhoz is. Csak délután vettuk észre, hogy a kutyaknak kietett maradékot róka dézsmálja, tehá valószínu, hogy a csomagokat is róka bontotta meg. Mivel kozben eltelt néhány óra, nem tudom, hogy a csomagok után mostam-e kezet, hogy nem toroltem-e meg véletlenul a szemem és a csomagokat el is kuldtem a lányomnak és a családjának, akik szintén hozzáérhettek az edényekhez. Kérdésem az lenne, hogy fertozodhettunk-e a veszettség vírusával, mi és a lányomék...a lányom kb.24 óra eltelte után nyitotta ki a csomagot, addig a teraszon volt. Illetve, ha szembe kerult a vírus hány napon belul kell védooltást beadni. Koszonom

        Dr. Pék Tamás válasza a veszettség témában

        Tisztelt Kérdező! Ilyen módon biztosan nem fertőződhettek meg, efelől megnyugodhat. Veszettségre gyanús sérülés esetén az ÁNTSZ biztosítja a védőoltást. Tisztelettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 18., 14:44; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: