• Hirtelen nagy számú afta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! 7 napja elkezdett folyni az orrom, belázasodtam, berekedtem. Ez körülbelül 2 nap alatt elmúlt. Viszont 5 napja elkezdtek afták kijönni a számon, nyelvelem, szájpadlásomon, ínyemen. Mindezt láz kísérte. A háziorvos antibiotikumot és fájdalomcsillapítót írt fel rá. Negyedik napja szedem, de a régiek nem kezdtek el gyógyulni és folyamatosan jönnek újak. Enni napi pár falatot tudok, a szám szélét nem érzem már, így kifolyik, ha iszok… Tegnap voltam fül-orr-gégészeten, ahol amellett, hogy erősen megdorgáltak, hogy ilyesmivel miért zaklatom őket, bekenték valamilyen ezüstoldattal az egyik ujjbenyi nyaságút. Elküldtek vérvételre, de az is csak pár nap múlva esedékes. A lázam elmúlt, viszont már beszélni se nagyon tudok. Kaptam ecsetelőt, több félét is, semmi sem segít. Azért is érdekes ez, mert ha korábban aftám volt, akkor gyorsan begyógyult, maximum 2 napig fájt, de ilyen mennyiségű még sohasem volt a számban. Most már kezdek kétségbe esni, hiszen ma épp a szájpadlásomon jött ki kettő, az egyik elég nagy. Dolgozni így nem tudok. Olyan, mintha az antibiotikum semmit se hatna. Ön szerint hová kellene fordulnom? Köszönöm segítségét!

        Dr. Pék Tamás válasza a stomatitis témában

        Tisztelt Kérdező! Aphtosus elváltozásokat nem igen szoktak baktériumok okozni, így az antibiotikumoktól nem igen várható javulás. Általában vírusfertőzések állnak ezen tünetek hátterében, melyek 3-10 nap között szoktak lezajlani. Ritkábban nem fertőzéses betegségek okozzák, így ha tünetei nem múlnak ismételt orvosi vizsgálata lenne javasolható. Tisztelettel:


        Kérdés: 2018. december 15., 15:33; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.