• Hepatitis c

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 38 éves férfi vagyok. Édesanyám hepatitis c-ben szenvedett (már meggyógyult), ezért én aggódok hogy nekem is lehet-e ilyen bajom. A háziorvosom szerint amig a májértékeim jók, nem szükséges tesztet csinálni. Eddigi vérvételeken minden érték határon belűl volt. A héten egy mandula gyulladás miatt voltam a laborban. Az összes máj érték határon belűl van kivéve a direkt bilirubint, az 5, 5 a normál 0 - 5, 1 helyett. Az össz bilirubin 19, 7 (0-20, 6) A többi májérték: LDH 264 (1-480) GOT 18 (0-37). GPT 18 (0-41). GGT 20 (5-45) Se alkalikus foszfatáz 50 (40-129) thrombocyta is normális: 286. Ami még eltér Se koleszterin 6 (0-5, 2) fehérvérsejt 4, 57 (5-10). A többi vér és vizelet eredmény jó. Ön szerint lehetek-e hepatitises, vagy egyéb májbeteg a laborlelet alapján? A magasabb bilirubin érték aggaszt nagyon. A vérvétel elötti napokban sokat stresszeltem és több éjszakán át alig aludtam. Ezek miatt lehet eltérés a laborban? Köszönettel: Zoltán

        Dr. Pék Tamás válasza a direkt bilirubin témában

        Tisztelt Kérdező! A leletek alapján biztosan nincsen májgyulladása, a GOT és GPT értéke normális. A bilirubinszintje is normálisnak mondható, ez nem jelent szignifikáns eltérést, előfordulhat ilyen mértékű emelkedés pl. kevesebb folyadékfogyasztást követően is. Szerintem megnyugodhat. Tisztelettel:

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2018. december 01., 10:28; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        10 éve lett hs2-m bár elvileg hs1-es tünetű egyéntől kaptam el (akkori párom). Kb egy évig voltak tüneteim, azóta semmi. Bárányhimlőn tizenévesen átestem. Most felfázás szerű tüneteim voltak, de lehet, hogy a herpesz okozta? Olvastam, hogy...
        Jó napot Doktornő! Már 3 hónapja tartó torokgyulladásom van, ami helyenként javul, néha áttér a mandulára is. Voltam már 5 fül orr gégésznél, annyit megállapítottak, hogy nem a mandulám miatt van. A betegség előtt sokat tartozkodtam...
        Jó napot! Tisztelt doktor úr,tavaly(kb egy éve lyme kórt diagnosztizàlt a bőrgyógyàsz.Azi Sandozt írt fel.A folt ami a nyakam körül körbe volt és a bokàmnàl,elmúlt.De igazàból pàr napig tartott a kezelés.A baràtnőm szerint azóta van baj...
        Tisztelt Doktornő! Két hónapja jöttem haza Irakból, és valamiért az egyik csomagomat csak ma bontottam ki, és volt benne egy pár kis földmorzsa szerű fekete rögöcske. Viszont felmerült bennem az a kérdés, hogy nem e állati ürülék. Ugyanis...
        Tisztelt Sarkadi Adrien! A következő lenne a problémám és a kérdésem. Nagyjából tíz éve szenvedek a hpv-vel. ez idő alatt hétszer műtöttek késsel és lézerrel. Legutóbb októberben az Üllői uton vágtak ki a péniszemből, a húgycsőből...
        Tisztelt Doktornő! 6 éves kisfiam pár nappal ezelőtt megsimogatott egy idegen macskát (Budapest, XIV. kerület kertvárosi része). A macska szokványosan viselkedett, hagyta magát simogatni, kerítésen mászkált. Egyszer kisfiam méltatlankodni...
        Tisztelt Doktornő! Olyan kérdésem merült fel, hogy a kutyám talált egy állat tetemet, valószínűleg nyestet, amit felkapott és cipelte, majd eldobta és utána odafutott hozzám és ahogy a kezemből elvette a jutalomfalatot a kutya nyála...
        kedves dr.nő! Olyan kérdésem lenne, hogy a padlásonkun szokott nyest lenni. Valamelyik nap a férjem összeszedte az összegyüjtött tojásokat. Puszta kézbe. Lehet ettöl bajunk mert hát utána a mosogatónál is mosott kezet amibe persze voltak...
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot
        Kedves Doktornő! Azt szeretném megtudni, hogy lázas megfázásos tüneteknél a vérkép milyen elemeinek milyen irányú elmozdulása jelzi a vírusos vagy a baktériumos fertőzést? Köszönöm. Üdvözlettel.