• Hepatitis c

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 38 éves férfi vagyok. Édesanyám hepatitis c-ben szenvedett (már meggyógyult), ezért én aggódok hogy nekem is lehet-e ilyen bajom. A háziorvosom szerint amig a májértékeim jók, nem szükséges tesztet csinálni. Eddigi vérvételeken minden érték határon belűl volt. A héten egy mandula gyulladás miatt voltam a laborban. Az összes máj érték határon belűl van kivéve a direkt bilirubint, az 5, 5 a normál 0 - 5, 1 helyett. Az össz bilirubin 19, 7 (0-20, 6) A többi májérték: LDH 264 (1-480) GOT 18 (0-37). GPT 18 (0-41). GGT 20 (5-45) Se alkalikus foszfatáz 50 (40-129) thrombocyta is normális: 286. Ami még eltér Se koleszterin 6 (0-5, 2) fehérvérsejt 4, 57 (5-10). A többi vér és vizelet eredmény jó. Ön szerint lehetek-e hepatitises, vagy egyéb májbeteg a laborlelet alapján? A magasabb bilirubin érték aggaszt nagyon. A vérvétel elötti napokban sokat stresszeltem és több éjszakán át alig aludtam. Ezek miatt lehet eltérés a laborban? Köszönettel: Zoltán

        Dr. Pék Tamás válasza a direkt bilirubin témában

        Tisztelt Kérdező! A leletek alapján biztosan nincsen májgyulladása, a GOT és GPT értéke normális. A bilirubinszintje is normálisnak mondható, ez nem jelent szignifikáns eltérést, előfordulhat ilyen mértékű emelkedés pl. kevesebb folyadékfogyasztást követően is. Szerintem megnyugodhat. Tisztelettel:


        Kérdés: 2018. december 01., 10:28; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot