• Aids-re is gyanakszom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértők! Én nagyon aggódom édesanyámmal kapcsoltaban, már csak ő van nekem és miatta akarok még élni. Ő egy erős, molett, energukus ügyes és okos asszony volt, majd kb 3-4 éve kezdődtek nála az olyan tönetek, hogy folyamatosan veszített a súlyából, az izmai lefogytak, és ezzel egyidejűleg egyre jobban dementálódott. pcichomotoros meglassulást és minden egyéb tekinteteben is meglassulást írtak a lapjára a pszichiátrián, majd a neurológus Alcheimer demenciát állapított meg. De bennem ott motoszkál az a félelem is, hogy ez akár HIV is lehet, ő ápolonő volt és sokat dolgozott vérrel, külföldiektől is gyakran vett vért. A limfocita száma 25 (20 az alsó határ) a vérképében, egyedül a b12 szint volt alacsony. Az a kérdésem, hogy fontolóra kell e venni az AIDS lehetőségét is, hogy AIDS esetén hogyan alakul a limfocita százalék vagy szám, mik azok a jelek amikor gyanakodni kell, ezekről sehol sem találtam érdemi információt. Megtisztelő válaszukat előr eis köszönöm.

        Dr. Pék Tamás válasza a HIV témában

        Tisztelt Kérdező! Önmagában a limfocitaszám, amely gondolom itt 25 százalékot jelent nem alkalmas sem a betegség kizárására, sem megerősítésére. A vérvétel és a vérrel való munka önmagában nem növeli meg a rizikót a HIV fertőzésre. Tűszúrásos balesetnél is elég csekély a kockázat, azt nem tudom ilyen előfordult-e nála és ha igen akkor hány alkalommal. Elvileg ilyen esetekben szokták vizsgálni hogy az illető megfertőződött-e. Fentiek alapján nem valószínű, hogy édesanyja HIV fertőzött volna, ugyanakkor a HIV ellenanyag vizsgálathoz csak egy vérvétel szükséges, ha ez megnyugtatja, akkor ennek az elvégzése szóba jöhet. Tisztelettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 10., 06:13; Megválaszolva: 2018. november 14., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: