Segítségkérés nemi herpesz gyógyszeres kezelésére

Kedves Dr. Nő / Úr! 30 éves nő vagyok. A jelenlegi párommal mikor összekerültünk, az első éjszaka után fájdalmaim voltak. A 3. napon elmentem orvoshoz, mert ránéztem az intim felületemre és külsőleg tele voltam gennyes sebekkel. Kaptam rengeteg antibiotikumot (hajón dolgozom ott hajóorvos van csak) , mindenre próbált kezelni amit el lehet kapni nemi úton, kivéve herpesz. A hólyagok úgy az 5. napkörnyékén jöttek elő, rengeteg a csiklótól a végbélnyílásig. Lázas is voltam akkor illetve a lábaimban is volt egy mélyen lévő fájdalom. Ekkor már herpeszes kezelést kaptam, az használt. A problémám viszont az, hogy az első kitörés óta a hólyagok folyamatosan visszajönnek. Havonta 3-4 szer jönnek elő. Egyszerre általában 3-5. Egy hétig tartanak körülbelül, majd 3-4 nap szünet után megint megjelennek. Nagyjából ugyanott, de új helyeken is előjönnek (ott is ahol még a legelső kitörésnél se) . Jártam több orvosnál is, bőrgyógyászok, nőgyógyász, háziorvos. Rengeteg vitamint szedek (lyzin, C, D, B1, B6, Cink, Magnézium, Kálcium) , sportolok, egészségesen étkezem. Többségében izoprimozint adtak, de semmit sem ér, nem ritkítja, nem rövidíti a tüneteket. Herpesin nem segített. Az egyetlen dolog ami segített mikor már sírva könyörögtem, a Telviran volt. Az egyik orvos azt mondta szedjem így: 3 napig 4szem, 2napig 3 szem, 5 napig 2, majd egyesével a telviran 400mg-ot. Azt is mondta, ha érzem, hogy jönnek a holyagok (fájdalom a lábamban a fenék alatt) , akkor emeljem az adagot majd csökkentsem megint. 3 hétig, nem birtam levinni 3 szem / nap alá, mert éreztem a fájdalmat, de viszont nem is jött elő egy hólyag se. Elfogyott a gyógyszer, azonnal előjött, de az orvos nem írt többet, mondván káros a vesére. A másik orvos azt mondta, minden második nap 2 szemet, vagy minden 3. nap 3-at vegyek be. Elkezdtem, de előjöttek a hólyagok, igaz, kevesebb, és 3-4nap alatt eltűnnek illetve csak akkor vettem észre őket, mikor már varasodtak. A háziorvosom azt javasolta, szedjem minden nap. Igazság szerint akkor is működött, nem jött ki. De nem tudom, mi a jó megoldás. A vesém se szeretném tönkre tenni, de nem tudom, hogy kellene adagoljam akkor? Kezdek nagyon elkeseredni, a magánéletemet is tönkreteszi, illetve mozogni se enged sokszor. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza herpes témában

Kedves Kérdező!

A Herpes I. és Herpes II. vírus jelenléte korrekten tisztázható és acut szakban a hólyagcsákból vett kenetvétel is ajánlott. Ezek birtokában lehet beállítani az adequált therápiát.

Fontos továbbá a partner kivizsgálása és aktuális állapotának kezelése is, valamint aktus alkalmával az óvszer használat.

Üdvözlettel: dr. Kiss György

Kérdés: 2018. március 11., 22:04; Megválaszolva: 2018. március 20., 12:00
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Vénuszdomb herpes
Tisztelt Doktornő! 17 éves koromban (most 28 vagyok) orálisan közösültünk a párommal.Neki ajakherpesze volt,ami a vénuszdombomon azóta 2-3...
Herpesz
Tisztelt Doktor nő/úr! 2 hete vasárnap 2 év után újra kijött a herpeszem ott ahol szokott, az arcomon a szám mellett. Azonnal elkezdtem a telviran...
Herpesz vírus, de meddig?
Kedves Doktor Úr! Kiskorom óta részesülök abban a kellemes élményben, hogy ha picit legyengül az immunrendszerem, egyből támadnak a...
Ajakherpesz
Tisztelt Doktor Úr! Gyerekkorom óta küzdök ajakherpesszel. Régen gyakrabban jelentkezett, az utóbbi időben ritkán jön elő. Szeretném...
Nemi herpesz az uszodában
Tisztelt Doktornő! Párommal 12 éve élek (észemről mindenképpen) monogám kapcsolatban. Soha sem lépett fel semmilyen probléma a nemi életünk...