• Ez lehet Lyme kór?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy a mellékelt képen látható bőrkiütés lehet e fertőzött kullancstól származó kiütés? Vagyis lehet hogy lyme kórom van? Ezt a képet augusztusban készítettem és azóta vannak tüneteim. Nem mindig. Néha előjönnek, néha nem. De ami azóta is tart minden nap az az izmaim fáradtsága, olyan mintha súlyzóztam volna, pedig nem súlyzóztam. Idegrendszeri tüneteim is vannak. A folt több mint egy hétig gyógyult meg teljesen, de lehet volt 2 hét is.

        Dr. Pék Tamás válasza a lyme-kór témában

        Tisztelt Kérdező! A képen látható elváltozás akár Lyme-kór bőrtünetei is lehettek, de biztos véleményt mondani a kép alapján nem lehet. A Lyme-kór kezelés nélkül is meggyógyulhat. Az izmok visszatérő fáradtsága nem típusos késő Lyme betegségre. Nem tudni mit jelent, hogy egyéb idegrendszeri tünetei is vannak. Amennyiben ezek releváns tünetek, akkor ideggyógyászati szakvizsgálat lenne javasolt. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. december 27., 22:31; Megválaszolva: 2018. január 03., 17:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: