Indiai betegségek

Kedves Dr. Lakos András! A szakértői véleményét szeretnénk kérni. Jelenleg várandós vagyok, és kisfiúnk várható születése után egy héttel hazalátogat sógornőm, aki Indiában él, komoly vallási elhivatottságának köszönhetően egy ashramban. Annyit tudunk, hogy az elmúlt időszakban átesett egy hetekig tartó tüdőgyulladáson (az ő elmondása alapján) , és nemrég egy az egész ashramon végigvonuló fertőző lábszárfekélyes betegségen. (orvos ott nem látta tudtommal egyik alkalommal sem) . Ezen kívül nagy valószínűséggel indiai utazása előtt semmiféle védőoltásban nem részesült. Ezért komolyan aggódunk, hogy a látogatása alkalmával nem jelenthet-e veszélyt születendő gyermekünkre a közelsége. Szeretnénk tudni, megalapozott-e a félelmünk, és amennyiben igen, milyen óvintézkedéseket tehetünk, vagy esetleg milyen vizsgálatokra kérjük meg őt, mielőtt a kisfiúnk közelébe engedjük. Várva válaszát, köszönettel: S.E.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza India témában

Amennyiben a hazalátogatáskor nincsenek tünetei, nem jelent kockázatot. Ha vannak, akkor ne találkozzon az újszülöttel.

Kérdés: 2017. január 27., 14:01; Megválaszolva: 2017. január 27., 20:07
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Toxoplasma vizsgálati eredmények
Érdemes-e oltatnom
Koronavírus elleni oltás
Kullancscsípés
Oltás és allergiáról