Lehetséges lenne?

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges e az, hogy a második hív tesztem is negatív, de mégis fertőzött lennék? Mert azt olvastam, hogy van akinek nem termel ellenanyagot a szervezete vagy nagyon keveset csak, és emiatt mindíg negatív a teszt, de az ember mégis hív+. Félek, hogy a kislányom, megfertőztem a hív vírussal, mert lekapta a sebem játék közben és véres lett a keze. Makacs száraz köhögése van.Olvastam a Legionella vírusról is, ez a zuhanyzófejből kiengedett hideg vízpermetre is vonatkozik? Köszönöm válaszát! Tisztelettel

Dr. Pék Tamás válasza hiv témában

Tisztelt Kérdező!

Nem lehetséges, Ön nem fertőzödött meg és a kislányát sem betegíthette meg. Ebben az időszakban a gyermekek nagy része átesik hurutos betegségen, ami sokáig (több hétig is) köhögéssel is járhat, én nem a Legionella baktérium által betegségre gondolnék elsősorban, hanem egyéb vírusfertőzésre. Amennyiben a gyermeke nem javul, meg kellene mutatni a házi gyermekorvosnak.

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. február 04., 07:14 ;Megválaszolva: 2016. február 04., 21:44
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV fertőzés gyanú
ajánlott HIV-re tesztelni?
HIV/ARS 3
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Alábbi kérdésemre visszatérve: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fertozo_betegseg/164080 Ismét visszatért a...
HIV kiegészítés
Hív fertőzés?