Neuroszifisz

Tisztelt Dr Nő! Megszeretném kérdezni hogy 2011 ben másodlagos szifiliszem volt ki kezeltek, de kozbe kiderult hogy lymkorral is megfertozodtem rengeteg antibiotikumos kurat kaptam, vidzont felmerült a Neuroszifilisz gyanuja is Neurulogiai klinikan gerinccsapolast végeztek hogy meggyozodjunk hogy tenyleg abban szenvedek e vagy Neuroborelliosiom van, mert lábfájdalmaim fej fájdalmaim fül zugás eros fárasekonysagaim vannak, antibiotikumos kurat kaptam amit január 7.-én fejeztem be az antibiotikumos kura Doxicilint, tinidazollol. liqor vizsgalat pedig 19. Történt meg, 100% megbizható a vizsgalat? Nem lesz fals negativ? Nem befolyásolja az eredményt az antibiotikum? Üdvözlettel

Dr. Lakos András válasza lyme kór témában

A szifilisz irányában többféle vizsgálatot lehet végezni. Ezek megbízhatósága eltérő. De a késői formákban mindig heves immunválasz alakul ki, ez nem változik rövid időn belül az antibiotikum hatására. Nem lehet hamis negatív a lelete.

Kérdés: 2016. január 20., 11:49 ;Megválaszolva: 2016. január 25., 11:48
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehetséges Lyme-kór?
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Idestova 2 éve vizsgálnak az alábbi nem szűnő tünetek miatt de az eredményeim többnyire negatívak. Jártam már...
lyme fertőzés
2013.okt.végén feltehetően kullancs csipés nyomaként alkarom belső oldalán egy nagyobb és egy kissebb (5-6, ill.2-3cm) vöröses folt jelent meg....
Toxoplasma
Hányás, hasmenés
Zika vírus
Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes kismama vagyok és a mai napon egy családtag kertjében elég sok csípést szereztem szúnyogtól, ami mint utóbb kiderült...