Hüvelygyulladás

Tisztelt Doktor Úr! 3 héttel ezelőtt folyás jelentkezett nálam mely sűrű, szívósan tapadó, szemcsés-túrós, fehér volt, a folyásnak nem volt szaga. Enyhe viszkető érés is társult hozzá. Azonnal elmentem nőgyógyászati viszgálatra sajnos a doktor úr aki rögtön tudott fogadni nem magyar állampolgár volt.Nem igazán értettem a kérdéseimre a választ. A leletre a következő volt írva: dg: Kolpitis / hüvelygyulladás/, de hogy milyen gyanítom gombás fertőzés lehet/ az már nem volt rá írva.Gyakorlatilag nem sok mindent mondott a megelőzést és betegséget illetően. A következő gyógyszereket kaptam: Pimafucort krém, Canesten Gyno 100 mg. hüvelytabletta 7 db-os, Femiflo 150 mg.kemény kapszula 4 szemes /heti 1 szemet kell beszednem-már csak 1 szem vár beszedésre./ Egy viszonylag friss kapcsolat kezdetén vagyok.Páromnak is elmondtam, korrektül megbeszéltük a problémát.Neki semmi baja sincs. Kérdéseim: 1., Óvszer nélkül szeretkezünk /neki továbbra sincsenek semmi jelei a gyulladást illetően./ Szeretkezhetünk ez idő alatt vagy egyáltalán nem? Ha igen csak óvszerrel? Esetleg ő is menjen el vizsgálatra? 2., Először 2 évvel ezelőtt volt egy gombás fertőzésem a gyógyulás elég hosszú ideig elhúzódott.Tünetei nem pont ilyenek voltak. Akkor azt mondták a szervezetemben van a gombás fertőzés, bármikor előjöhet. Régóta nem voltam már senkivel, páromtól kaptam volna el? Ha igen, nem értem nála tényleg minden rendben, nincs semmilyen gyulladásnak jele sem.Ha nem tőle akkor mitől jött újra elő? Antibiotikumot nem szedtem mostánaban, talán az immunrendszerem le van gyengülve? 3., Szeretkezéseink során kölcsönösen kényeztetjük egymás nemi szervét nyelvünkkel is. Neki semmi baja sincs, nekem azonban herpesz lett a számon, fáj a torkom és a számon belül is gyulladást észleltem. Néhány nap után elmúlik. Kérdésem: Lehet bármilyen szövődmény, betegség, gégerák stb. ennek következménye a későbbiekben nálam vagy esetleg nála is függetlenül attól hogy nála ezek a jelek nem jelentkeztek? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nemi és egyéb fertőző betegségek. témában

A leírtak gombás és vírus fertőzésre utalnak. A javasolt kezeléssel a gombás fertőzés rendeződhet. Amennyiben nem, szájon át alkalmazható kezelés jön szóba.

A partneri kapcsolat néhány napos, kezelés alatti felfüggesztése tanácsos, a partner kezelése is tünetmentesség esetén is szóba jön.

A vírus fertőzés kezelése is szükséges.

Keressen fel szakorvost.

Kérdés: 2015. augusztus 28., 19:27; Megválaszolva: 2015. augusztus 29., 22:24
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Mennyi idő után mutatható ki a...
Patkány által terjesztett betegség
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények
Kullancscsípés