Mi a teendő?

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérni szakértő véleményét az alábbi esetben: Augusztus 14-16-i hétvégén Nyugat-Mo-on tartózkodtunk, ahol kullancs került belém. Ezt én csak rá következő szerdán vettem észre, de akkor nem ismertem fel, mert csak egy 1 mm-es kerek fekete "dudor" volt a bal combomon. Terveztem, elmegyek majd hétfőn az orvoshoz vele. De másnap a kis fekete körül pirosodni kezdett, először csak egyik oldalán, majd körülvette azt.Színe mint a bevérzés, olyan mély bordó volt, összesen kb. fél cm nagy.Pénteken elmentem az ügyeletre, ahol mondták, hogy ez kullancs, kivették (csak a feje volt beleszakadva) , és azt mondták, hogy szabályos kör a folt körülötte, ezért egy hét múlva menjek el lyme-tesztre, mert lehet, hogy az. A csípés helye most is látszik, mint egy elkapart pattanás, vagy szúnyogcsípés közepe, de a folt már teljesen eltűnt. Tudom, hogy egyáltalán nem típusos a folt, de úgy hallottam, hogy a folt teljes hiánya mellett is alakulhat ki lyme fertőzés. Semmilyen testi tünetem nincs (egyelőre) . Mi a legjobb teendő ebben az esetben? Válaszát köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza kullancs témában

Lyme betegség nem merül fel. Nem érdemes vérvizsgálatot végezni. A doktorok nem járatosak annyira a kullancs anatómiájában, hogy profi nagyító nélkül meg tudnák mondani, hogy az eltávolított tárgy a kullancs feje volt-e.

Kérdés: 2015. augusztus 24., 09:23; Megválaszolva: 2015. augusztus 25., 19:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?