HPV fertőzés és a védőoltás

Tisztelt Doktor Úr! Hússzínű és fehéres kis bőrkinövések jelentek meg a nemi szervemen a végbélnyílástól egészen a hüvely bemenetig a múlt héten. Valamint alhasi fájdalmaim is voltak többször az elmúlt napokban. Múlt héten hőemelkedésem is volt 3 napig. Ma elmentem a nőgyógyászomhoz, megállapított, hogy a nemi szervi szemölcseimet a HPV vírus 6-os típusa okozza. A szűrővizsgálat eredménye 6 hét múlva lesz meg. Kértem, hogy teszteltessen más nemi betegségekre is, de azt mondta felesleges lenne, így nem csinálta meg. Immunerősítő gyógyszert (Isopronosine) és ecsetelőt (Condyline) kaptam. A kérdésem az lenne, hogy hány napig kell az ecsetelőt alkalmazni Ön szerint? Ha a párom HPV-vel fertőzött meg, nem lenne érdemes más nemi betegségekre is tesztet csináltatni? Valamint arra lennék még kíváncsi, hogy ha elmúltak a szemölcsök, beoltathatom-e magam a HPV elleni védőoltással, vagy fertőzés után már nincs értelme az oltásnak? Előre is köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nemi és egyég fertőző betegségek témában

A leírt HPV kezelést addig kell folytatni míg maradéktalanul el nem tünnek a condylomás

szemölcsök. A partner vizsgálata tanácsos, mert kontakt úton

tovább adható a fertőzés.

HPV védőoltás megkapása lehetséges.

A hasi fájdalom, láz gyulladásra utal, ennek kivizsgálása és kezelése

célszerű.

Kérdés: 2015. június 30., 20:34; Megválaszolva: 2015. július 01., 11:51
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények
Érdemes-e oltatnom
Koronavírus elleni oltás
Kullancscsípés