Mit okozott a kullancs?

Tisztelt Doktor Úr! 20 nappal ezelőtt vidéki nyaralónkban egy gombostűfejnyi kullancsot távolítottunk el a jobb vádlimból sikeresen, fejjel együtt. Néhány nap múlva enyhén halványpiros folt jelent meg 3*5cm ovális alakban. A kerületi bőrgyógyászaton irritatív kontaktdermatitis-t állapítottak meg, és az esetleges lyme-kórt gyanító kérdésemre azt válaszolták, hogy 6-8 hét múlva menjek vissza. Panaszomra Advantan emulzió receptjét kaptam. A körzeti orvosomnál is voltam, aki javasolta, hogy a László Kórházban működő Lyme Ambulanciára kérjek időpontot, a bőrgyógyászaton kapott receptet pedig ki se váltsam. Ambulanciára időpontot 06.25-re kaptam. A csatolt képen látható, hogy mostanra kb 10*15 cm-es szabálytalan alakú, sötétvörös a folt, a közepében pedig kirajzolódni látszik egy kis sárga dudor. Az érzés mellé kellemetlen, viszkető, égő. Krémmel nem kentem, amikor nagyon égett, vizes ruhával borogattam. Kérném szakorvosi véleményét a kórra vonatkozóan, szükséges-e bármilyen gyógyszeres kezelés, vagy nyugodtan megvárhatom a Lyme Ambulanciai vizsgálatot. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza Lyme-kór témában

Kép nem jött, (küldhet a kullancs.hu-ra) , de anélkül is biztos a Lyme-kór. Bejelentkezhet hozzánk a 30-9349956-on.

Kérdés: 2015. június 14., 16:59; Megválaszolva: 2015. június 14., 23:12
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után